Nu är säsongen snart här

Årets upptakt för hus och husvagnsägare 6-8.10. Upptakten går i Julens tecken, då nästa års julkalender spelas in här. Många av våra lokaler och omgivningar är påverkade av detta. Mycket av handlingen utspelas i Gamla Krogen som är ganska rejält förändrad. För de som vill ha en förhandstitt på miljön som skapats, har vi visningar på söndagen kl. 11.00, 11.30 och 12.00. Foto och filmförbud råder i lokalen.

Eftersom Gamla Krogen nu är en inspelningsplats kommer årets upptakt att hålla till i Kårleone. På tredje våningen spelar Krutov på lördag mellan 15-18. Efter 18 serverar vi en trevlig välkomstbuffé. Det blir pizza, kött från stora grillen och mycket annat. Maten kostar 350 kr för vuxna och 1 kr per cm för barn under 13 år. Begränsat antal platser, ni bokar bord via mail till nadja@kabdalis.com. Eftersom vi serverar mat till produktionen för julkalendern är Kårleone öppen för både lunch och middag alla veckans dagar under hösten.

Första backen öppnar i år 21:a oktober. Ni som har husvagnsplats hos oss, samt husägare som tecknat hyresavtal med oss har möjlighet att lösa säsongskort med 25% rabatt fram till 20 oktober!
Ordinarie pris för säsongskort är 4200 kr för vuxna, 2900 kr barn 7-15 år.

Det rabatterade priset blir 3150, resp. 2175 kr.

Barn som fyller 16 år 2023 räknas som vuxen.

Barn är också de som fyller 7 år 2023, innan dess åker de gratis.

En familj med ex. vis två vuxna och två barn tjänar 3550 kr genom att lösa säsongskorten redan nu.
Så här gör ni: Fyll i uppgifterna i nedanstående länk. Betala via Bankgiro enl. instruktion. När betalningen är genomförd skickas ett kvitto som ni kan använda till ex. vis friskvårdsbidrag, Om ni vill ha separata kvitton lägger ni flera beställningar/betalningar.

Korten kan sedan hämtas när ni vill under säsongen.

https://www.kabdalis.com/skidakning/sasongskort/
Ni kan också lösa och betala säsongskort i shopen på gammalt hederligt vis mellan 9-14 på lördag eller söndag under upptaktshelgen.

Hänt under sommaren?

Vägen genom byn är klar och en toppenfin gångväg är på plats. Vägen upp till liften kommer att asfalteras, vilket kan innebära att den är avstängd under upptaktshelgen. Om så skulle vara fallet ta då höger i korsningen innan och följ de orange omledningsskyltarna. 

Vi har anslutit 29 tomter i Toppbyn till VA och startat upp exploateringen av nästa område, Skogsbyn. Där blir tomterna mindre och bra mycket billigare. En ny nedfart har gjorts som gör att man från Störtloppet kan åka ned till Stolliften.
Backar har röjts och en fin Kåta har byggts i Skogsbyn. 

Skoterleder
Kåbdalis skoterförening har slitit i sommar så att skoterlederna blir ännu bättre. Ni som nyttjar de fina lederna rekommenderas att stödja deras verksamhet genom att lösa medlemskap.
Enskilt medlemskap kostar 200 kr, för en familj 300 kr.
Maila medlemsuppgifterna till kabdalissf@gmail.com
Betalning till Bg. 5969-3408, eller sisha 123 556 6237
Sponsringar och donationer emottages tacksamt, maila i så fall enl. ovan.

Traktorhjälp
Under uppställarhelgen erbjuder vi er gratis hjälp att komma på plats, ring 070 2555561 om ni behöver hjälp så kommer Janne så snart han kan. Om ni har mycket skräp kring platsen så kan Janne hjälpa er med det också.

Höstbål. På parkeringen har vi ett höstbål där ni kan bränna diverse brännbart (trä, papper och kartong). Vi tänder bålet på lördag 14.00.

El, trallar och drag

För att spara el, kan man dra ut sladden vid avfärd. Ni meddelar på er inloggningssida när ni vill få elen påslagen igen. Detta är en kostnadsfri service för er, men det måste meddelas via inloggningssidan, ej via telefon så att vi kan göra jobbet rationellt. Om inte våra tider då vi slår på strömmen passar er, måste ni lösa påslaget på annat sätt. Vi vill inte ha individuella lösningar som ökar risken för fel. Det finns lösningar med GSM påslag som kostar kring tusenlappen på Clas Ohlsson. Hörn på förgårdar, utstickande drag och trallar ska märkas ut. Vi tar ej ansvar för uppkomna skador vid snöskottningen om ni inte har märkt ut utstickande föremål. Bredden på förgården med vagn är max 5 meter. Mellan grannens vagn och din förgård ska avståndet normalt vara minst 4 meter. 

Mätarställning

Vi avstämmer era mätare på våren vid avresa. Under sommaren kan det teoretiskt förekomma att någon obehörig nyttjar ert uttag, alternativt att ni har haft någon förbrukare igång. Kolla att inget hänt med er elförbrukning under sommaren via egna anteckningar, eller stäm av med receptionens uppgifter. Det åligger envar att hålla koll på sin egen strömförbrukning, vi kollar ej om tex. grannens bil varit kopplad till ert uttag.

Ny gäst och annat som kanske fallit i glömska
Med din husvagnsplats i Kåbdalis följer Sveriges längsta vintersäsong – 7 månader!  I platsens pris ingår 1500 kwh, priset för överskjutande el är 2.50 kr/kwh. 

Som gäst på campingen förväntas du använda sunt förnuft, här finns inga föreskrifter eller förbudsskyltar. Det handlar om att visa respekt för sina grannar vad som ex. vis gäller hög musik, skoterkörning mm. Det behövs ingen nyckel till servicehusen, de står öppna från upptaktshelgen. När säsongen tar slut kan man lämna förgård och även husvagnen, mot en avgift. Campingen är dock stängd i övrigt fram till nästa upptakt. Sedan du betalat platsen är det mesta gratis på campingen. Inträde på krogen, varmvatten, bastu, längdåkning mm. 


Affären 

Öppen alla dagar 24 timmar om dygnet. Affären är bemannad under helger och alla dagar under högsäsong, dessa dagar har vi oftast nybakat bröd. På övriga tider kan ni handla genom att logga in med Bank ID, följ instruktionerna på dörren.

Kontakta oss:

Skriv gärna till vår mail, info@kabdalis.com

Eller ring vår växel 0928 50037

Ang husvagnsplatser så ska ni prata med Eva, hon nås också på 070 2200579

Skidskola, skidutrustningar, shopen, prata med Rebecca 070 5495401

Journummer, går alltid att nå utom då användaren sover. Tele 070 2555561

// Familjen Gunnarstedt